counter for tumblr
Simba
Juni 2008
Verliefd
Simba is al weken verliefd.... Of in ieder geval: hij heeft last van zijn hormonen. Slachtoffer is Choco... Slachtoffer, want ze is er niet gelukkig mee. We hebben deze situatie al eens eerder meegemaakt, maar toen duurde het zo’n week of 2. Dit maal duurt het al meer dan een maand. Choco durft op sommige momenten niet eens de kamer in: wordt direct fanatiek bereden door Simba en omklemd. Met zijn bijna 40 kg is dat geen pretje voor de kleine Choco en haar brosse heupen.

Ook voor Sim is het echter geen pretje: hij klappertand, piept en kwijlt en mag niets... Dus toch maar naar de dierenarts voor een zogenaamde “chemische castratie”. Vorige week heeft hij de injectie gekregen die hopenlijk zijn hormoonproductie wat tempert. Als het werkt, dan zou hij met 1 a 2 weken veranderd moeten zijn. Volgende stap zou zijn een echte castratie, maar daar gaat onze voorkeur niet naar uit. Eerst maar eens kijken of dit helpt en of we een lange periode zonder hitsige reu kunnen zijn, daarna beslissen we wel verder.
Maart 2009
2015

Maart 2010

Lieve grote stoere Sim, hij is vorige maand 6 jaar geworden. Het is een enorme lieverd... Maar ook een wildebras. Een hond die echt iets te doen moet hebben, anders zoekt hij zelf wel iets of “vraagt” om aandacht: nog steeds worden de kussens versleept, sloffen van voeten afgehaald, schoenen uit kasten gehaald. Is hij ontzettend druk als er bezoek komt.... ADHD? Nee, gewoon altijd de aandacht krijgend die hij vraagt. Je kunt je bijna niet voorstellen dat het een knuffelbeer is, die rustig aan je voeten ligt, wij kennen hem zo wel. Voor bezoek is het een stuk moelijker om hem meteen te negeren: 40 kg om je heen springend...


Cocoa en Balou vragen ook om aandacht, zijn ook enthousiast, maar doen dit toch rustiger en accepteren de rust sneller. Simba is veel energieker. Dus voor Sim zijn er in huis allerhande klusjes waar hij blij mee is: boodschappen brengen, keukenkastjes en lades sluiten, schoenen halen etc. Ach, Sim is Sim.


Februari 2011

Omdat Simba veel last heeft van zijn hormonen , meerdere keren per jaar als er loopse teven in de buurt zijn en ook omdat Choco dit dan vooral moet ontgelden, hebben we besloten om Simba te laten castreren. Ingreep heeft in december plaatsgevonden, verliep prima.

Hadden we dat maar eerder gedaan.... Sim is rustiger, springt niet meer bij ieder geluid op als hij ligt te slapen, is nog aanhankelijker geworden en markeert minder. Verder is hij geheel zichzelf gebleven: het hele drukke is er af  en...... Choco wordt helemaal niet meer  door hem bereden.


Daarentegen is na een paar maanden Balou  wel op Simba gaan rijden.: verandering van geur? Andere verhouding?

April 2011

2011, Simba en Choco graven een kuil