counter for tumblr
izzi

Juni 2012

Het gaat goed met Izzi. We zijn net terug van vakantie en hebben 2 weken lang extra kunnen zien hoe Izzi in elkaar steekt.


Izzi is ondernemend en niet bang. De vakantie was een waar hondenparadijs: 6000 m2 omheinde tuin. Nou ja tuin, zeg maar bosperceel waar van alles te beleven was. Izzi zou het liefst de hele dag op onderzoek uit zijn. Op haar gemakje alles onderzoeken, takken meeslepen en versnipperen net zoals de dennenappels. De dieren die zij rook / hoorde of zag in de tuin kregen volop haar aandacht: als Izzi meende dat er gevaar was, stormde zij er op af zonder terughoudendheid, staart omhoog. Maar ze kon net zo makkelijk stil en opmerkzaam alles observeren vanaf haar favoriete plek: het midden van het veld.


De interactie met de anderen is geweldig om te zien: met Simba heerlijk stoeien en uitdagen en vooral met Simba op pad. Met Choco vooral pootje tekkelen en het bekkenspel wat gepaard gaat met de grappigste geluidjes.


En Balou, daar moet je vooral rustig naast gaan liggen, niet uitdagen maar gewoon even groeten als je wakker wordt of hem weer voor het eerst ziet. Izzi doet dit steevast, geeft hem even een lik over zijn kop en laat hem weer met rust.


Lopen aan de riem gaat langzaam beter: Izzi neemt zoveel prikkels van de omgeving op...daar wil ze naartoe, dat moet onderzocht worden......waarom houdt dat riempje me toch steeds tegen? Inmiddels leert zij steeds beter dat losjes aan de riem ook veel leuks oplevert: snoepjes, langere en snellere wandelingen......

Izzi zwemt nog steeds met de Izzi-slag:

flats-flats-flats.....

Hier met een iets groter stokje

Juni 2012

Familie

November 2012

Izzi is echt een kanjer. Ondernemend, actief. Ligt heel goed in de roedel. Zij is de enige die Balou tot spel kan verleiden. Geweldig om te zien hoe zij haar tactiek hierbij gebruikt. Feilloos snapt zij de taal van Balou en speelt daar op in, ontroerend om te zien hoe zij op hem ingespeeld is.


Haar moeder Baguette is zwanger van het tweede nest...ook een combinatie met Louis: dat worden dus volle broers en zussen van Izzi!

Izzi, 2013. Wat een spieren!