counter for tumblr
Vervolg doofheid
Het lijkt er nog steeds op dat Balou wel sommige geluiden hoort, maar met zo'n test kun je dat niet specificeren. Naar de oorzaak van deze doofheid is het enigszins gissen. De arts legde uit dat er sprake kan zijn van doorgemaakte middenoor ontsteking (waar we absoluut niets van gemerkt hebben, hoewel we heel goed op alles letten) of dat de epileptische aanvallen een rol spelen: de herhaaldelijke kortsluitingen die de gehoorzenuw beschadigd hebben. Vanwege dit laatste is Balou nu gestart met dexamethason (een cortico-steroid) om "rust" te brengen in dat gebied. In November zal hij dan opnieuw getest worden en praten we verder over wel of niet starten van medicatie voor de epilepsie.... Feit nu is dat Balou sinds de start met de dexamethason GEEN aanval meer heeft gehad (nu al 6 weken niet).... wordt vervolgd!
Hypothyreoidie
Uit onderzoek bleek zijn "Vrij T4- waarde" iets onder de grens te liggen (zijn T4 waarde = 17), te weinig om er klachten van te hebben of om van hypothyreoidie (te traag werkende schildklier) te spreken: aldus de dierenarts.

Wat waren dan de klachten die wij in relatie tot de schildklier brachten?
• Buik en huid in liezen van Balou hebben van pup af aan al "bruin" geleken, ipv roze. Ooit benoemd door onze dierenarts als "bruine buik heeft hij", zonder reden. Wij wisten niet beter dan dat dit zo hoorde. Tot dr Aharon dit ook benoemde , maar aangaf dat dit wel eens door een vertraagde schildklier zou kunnen komen.

• Gedrag van Balou was laatste weken veranderd: leek niet meer veel zin in spelen te hebben, wij dachten dat dit met komst van Simba te maken kon hebben.

• Huidprobleem: had al enkele weken een grote hotspot ter hoogte van zijn rug-stuit.

• Conditie van Balou niet optimaal, snel moe bij lange wandeling.

•Nerveus gedrag, altijd al een wat nerveus hondje geweest met dwangmatige handelingen: zoals langdurig rondjes lopen door de kamer en natuurlijk zijn schrikachtigheid.

Op internet vonden we tevens informatie over de relatie tussen een trage schildklierfunctie en epileptische aanvallen. Een zeer uitgebreide site voor honden met epilepsie:
epiguardian angels.
Opvallend was dat er beschreven wordt dat een jonge hond t.a.v de referentiewaarde (van vrij T4) boven de helft van de waarde zou moeten zitten (Balou zijn waarde was 17, dus net onder de grens van 19), bovendien zou je bij een hond met epileptische aanvallen moeten streven naar een waarde rond 2/3e in de bovenste grens van de uitgangswaarde. Dus zou Balou toch te laag in zijn waarde zitten: met dit verhaal contact opgenomen met de dierenarts en in overleg gestart met een lage dosis levothyroxine: 2x 0,2 mg per dag.

levothyroxine
Binnen een maand traden er al veranderingen op!! Balou heeft nu een mooi roze buik (voor het eerst!) Spelen doet hij weer met veel plezier. Hotspot volledig genezen (in combinatie met speciale lotion). Sinds die tijd 1x eerder bloed gecontroleerd, licht gestegen naar 19: we gaan opnieuw met arts in gesprek of we naar een hogere waarde moeten streven. De aanvallen zijn in deze tijd niet minder geworden.

Augustus 2004
T4 waarde is 19
2004

November, vrolijke , blije Lou 2010