counter for tumblr
Choco
Maart 2008
Choco heeft kennisgemaakt met “slachtoffer speuren”. Een “vreemde” verstopt zich ergens in het bos, in camouflagepak. Choco krijgt vervolgens een doekje met geur van die persoon te ruiken en begint aan het uitwerken van het spoor. Choco is heel geconcentreerd en start keurig op het spoor. Ze loopt zo hard, dat ik moeite heb om me een weg te banen langs alle takken en overeind te blijven (Choco heeft een tuigje aan met daaraan een lange speurlijn): haar staart zwiept zodanig dat je aan haar kunt zien (lezen) dat ze op het juiste spoor zit. Naarmate ze dichter bij het “slachtoffer” komt is ze bijna niet meer te houden en loopt ze het laatste stuk niet meer echt op het spoor maar via de kortste route op het doel af. Ik blijf me verwonderen over het feit dat Choco het zo snel oppikt en haar instinct volgt...
Sock en roll
Zoals al eerder te lezen was, heeft Choco ontdekt dat ze de schuifkast op de eerste etage gemakkelijk zelf met haar neus kan openduwen, waar zij een greep doet uit de sokkenmand. Swingend en vol trots komt zij dan de trap af  met 1,2 of soms wel 3 sokkenbollen in haar bek. Leek erg leuk, maar de afgelopen periode heeft ze tot 2 keer toe een sokkenbol ingeslikt! We troffen dan ‘s ochtends een bruine natte klomp aan: bleek een paar sokken te zijn. De 2e keer dat dit gebeurde volgde er direct een dag vol maag-darmklachten. Gelukkig is het goed afgelopen, vanaf nu treft Choco een lege plank aan. Ze gaat er nog wel eens een kijkje nemen, maar komt nu met “lege handen” terug.
Juni 2008
Choco is nu een jaar bij ons en het is alsof ze er al jaren bij is. Wat een lieverd. Choco is ontzettend knuffelig,veel meer dan Simba en Balou. Ook denkt Choco dat haar 2e naam “lief” is, want als ze dat woord hoort, gaat haar staart al zwabberen. Of ze nou slaapt of speelt: als ze lief hoort klapt de staart op de grond en/ of  komt ze naar je toe gewaggeld..... Met Simba en Balou kan ze het prima vinden: Vaak verzorgt ze Balou (oren/ ogen poetsen) en wordt ze zelf op die manier weer door Simba verzorgt.

Choco lijkt een gedwee hondje die als een lappenpop alles met zich laat doen, maar als ze in actie komt dan zie je haar andere kant. Superfanatiek met bal of speeltje, dan komt Simba er niet meer aan te pas. Zwemmen is ook zo iets: als ze achter een bal in het water aan gaat denkt ze niet na, maar duikt spectaculair het water in (je houdt je hart vast, want het kan best gevaarlijk zijn) en zwemt dan luid piepend naar de bal. We moeten haar echt aanlijnen om ook de anderen de kans te geven een bal te halen, want ze wint alles.

Wij zijn superblij met Choco, ze is hier niet meer weg te denken en we hopen haar dan ook nog heel lang bij ons te mogen hebben.
Zo, he he... Dat hebben we mooi gefixed!
T_nest Choco

Maart 2010

Niet eerder hebben we een hond gehad die zo’n kroeler was als Choco. Choco kruipt het liefst in je, bij ons...maar ook bij Balou en zelfs Simba laat het toe om Choco tegen zich aan te hebben liggen. De interactie tussen Choco en de andere 2 is ook zó leuk om te zien. Balou, daar deelt ze de mand mee, ligt om hem heen gevouwen of Balou kruipt zelf tegen haar aan. Zij poetst zijn oren en zijn ogen. Met Sim, daar speelt ze het spel mee. Ze verleidt hem (stoot hem aan met haar poot, draait zich op haar rug of duwt haar hoofd net zo lang tegen hem aan tot ze doet wat ze wil... En Choco krijgt meestal haar zin). Fanatiek ballenspel, waarbij de bal altijd voor haar is. Tot het avond is, want dan hoef je madame niet meer te storen, dan slaapt ze en doet ze alsof ze niets meer hoort of ziet.

Choco in Frankrijk, 2010

Ardennen 2011