counter for tumblr
Choco
Juli 2007
Wat een lieverd...
Choco is een zeer lieve en aanhankelijke lab en ze heeft het prima naar haar zin met Simba en Balou. En swingen dat ze kan: bij iedere begroeting of als je haar maar even aankijkt dat schudt haar hele lijfje heen-en weer.... En als ze ligt dan zwaait haar staart zo hard op en neer dat het een wonder is dat ze geen putten in de vloer slaat.

Aan de riem loopt ze keurig mee. Los lopen is natuurlijk helemaal fantastisch.... Maar we moeten nog goed oefenen op het hierkomen: ze komt wel terug hoor, maar als het kan wel via een rondje door het water.  

De eerste keer zwemmen was ook een feest: heel even aarzelde ze toen de bal midden in de zwemvijver lag, maar ja: Simba zwom er zo snel naartoe.... dat kon ze niet zomaar laten gebeuren, dus al snel zwom ook Choco er flink op los.

Inmiddels kunnen we ons niet eens meer voorstellen dat ze ooit aarzelde, want Choco duikt overal het water in, laat zich door anderen bijna verzuipen als ze de bal wil hebben...
We zijn best trots op Simba en Balou die Choco zo snel geaccepteerd hebben... Was best spannend, want Simba en Balou zijn echt 2 maatjes: de band tussen hun 2 is nog even goed en het blijkt dat er gemakkelijk een 3e bij kon.... Opstootjes zijn er wel... Wanneer ze dan druk worden (veelal gebeurt dit tussen Simba en Choco), dan sturen we ze de tuin in waar ze even vrijuit hun gang kunnen gaan. Dit gaat gepaard met een hoop herrie en bravoure maar duurt niet langer dan 1 a 2 minuten. Dan staan beide honden weer voor de deur om naar binnen te mogen en is de rust volledig teruggekeerd.

Het grappige is dat de honden dit ritueel van in de tuin “uitvechten” al helemaal kennen en al vooruit rennen naar de tuindeur. Overigens kennen we dit ritueel ook van Simba en Balou en de ervaring is dat de honden het prima zelf kunnen regelen zonder tussenkomst van de mens!
Choco in de tuin bij Pip en Joris
Echte liefde
2008

November 2010