counter for tumblr
Choco
1e week
Sinds dag 3 is er eigenlijk al rust in de roedel. Balou gaat nu heel rustig met haar om en raast niet meer als een dolle achter haar aan. Er wordt gespeeld met elkaar. Het lijkt of Simba de leiding neemt. Hij kan alles vanaf een afstand bekijken en als Balou en Choco wat wild spelen dan stapt Simba er even op af en kijkt of hij in moet grijpen. Buiten blijven ze bij elkaar in de buurt maar kunnen ook allen hun eigen gang gaan. Af en toe zijn er kleine schermutselingen waarna alles weer voor ieder duidelijk is en er weer vrolijk verder gehobbeld kan worden.

Choco is erg aanhankelijk en tracht ons overal in huis te volgen... Mag dus best wat zelfstandiger worden. ‘s ochtends uit ze zich door rond 7.00 uur vast te laten horen dat het lang genoeg geduurd heeft voor haar en begint ze met piepen. De eerste dagen hebben we haar ‘s nachts in de bench laten slapen en na een week heeft ze nu voor het eerst ook ‘s nachts vrij rond kunnen lopen. Ook dit ging prima met z’n drieën, het piepen deed ze echter wel weer.

Inmiddels kan ze al keurig zitten en gedeeltelijk afliggen. Sinds vandaag snapt ze ook de volgorde van eten en wacht rustig haar beurt af .
Juli 2008
Week 2
De vakantie zit er dan wat Duitsland betreft echt op. Honden hebben heerlijk dagelijks in het bos kunnen ravotten. Het trio is daarbij helemaal aan elkaar gewaagd.
De terugreis ging uitstekend: met z’n drieën in de achterbak van de auto gedurende 3½ uur bleek ook geen probleem. We waren wel benieuwd hoe Simba en Balou met Choco om zouden gaan op eigen grondgebied: de drie zijn echter al goed op elkaar ingespeeld en aan elkaar gewend, dat ook dit zonder problemen verloopt. Af en toe is er eens een klein opstootje wat onderling uitgezocht wordt en de rust weer hervat wordt. Choco slaapt ‘s nachts naast Simba op de bank.

Aanvankelijk piepte Choco ‘s ochtends nog als ze wakker werd, maar de laatste 3 ochtenden houdt ze zich stil. Wel laat ze van zich horen als één van ons de deur uitgaat, zelfs als Simba en/ of Balou dan bij haar in de buurt zijn. Misschien moet ze het vertrouwen in onze terugkomst nog laten groeien en heeft het te maken dat ze recent toch uit haar vertrouwde omgeving is weggehaald.....
1e maand

Juni 2012