counter for tumblr
Choco
Stamboomnaam
Hot chocolat of Joe Batt’s Arm (Cocoa)
Vader: 		  Liner (Flanders Pride Xclusif)
Moeder:  Naomi of Joe Batt’s Arm
Fokker:   Joe Batt’s Arm

Geboren
5 september 2002 
Bij ons gekomen op 18 juni 2007
Choco’s verhaal
Choco is bij Joe Batt’s Arm geboren en heeft voor 2 nestjes gezorgd (het T-nest en het Z-nest van Joe Batt’s Arm). Jaap is gestopt met zijn kennel en heeft al zijn honden afgestaan, gelukkig zijn ze allemaal herplaatst en zo is Choco bij ons gekomen. Haar roepnaam was Cocoa en zal bij ons Choco worden.... Hoewel we waarschijnlijk meerdere namen door elkaar zullen gebruiken. Toen we de oproep voor herplaatsing op de site van JBA lazen, hebben we even diep nagedacht en besloten om een kijkje te nemen waarna de keuze snel gemaakt was: Choco had op dat moment nog 8 pups onder haar hoede . Hier een impressie van haar eerste dagen in haar nieuwe roedel:
Dag 1 en 2
Wat een knuffelbeertje. Kroelen vindt ze heerlijk en haar vrolijke zwabberstaart zwaait druk in het rond: het is een droppie. Aan de riem lopen is ze nog niet gewend, dus ze hobbelt vrolijk voor je voeten... Maar wat een lichtgewicht, wat een makkie om zo te lopen. Ze swingt er flink op los: haar hele achterlijf zwaait met haar blije staart mee.
Commando’s kent ze nog niet, maar ze leert heel snel. Dus de basiscommando’s als zit en af en blijf zullen we de komende dagen oefenen. Het is net of we een grote pup in huis hebben. Van de bevalling moet haar lijf nog verder herstellen: ze heeft een dunner wordende vacht met kale plekken en korstjes van de vlijmscherpe puppentanden. Haar buik zwabbert flink (geen idee of dit nog strak wordt of zo blijft, daar hebben we totaal geen ervaring mee...). Verder heeft ze een goede conditie (Balou kan haar in het bos niet bijhouden),  is ze superlenig/ wendbaar en ze geniet met volle teugen in het bos. Daar kan ze Balou dus mooi op afstand houden: in huis blijft hij als een malloot achter en op haar zitten. Simba besnuffelt haar wel en kan ook rustig naast haar in slaap vallen.... Heel grappig om het verschil in interactie te volgen.

En ‘s avonds is er zelfs het eerste echte moment van rust: alle 3 zijn bij elkaar in de buurt in slaap gevallen.....
18 juni 2007, Dag 0
Op 18 juni is het dan zover.... en aangezien wij in Duitsland op vakantie zijn op slechts 100km afstand van JBA is het niet ver rijden. Het mooie is dat Simba en Balou nu in een min-of-meer neutrale omgeving kennis kunnen maken met Choco en omgekeerd. Choco start dan wel een beetje illegaal, want op het park zijn slechts 2 honden per bungalow toegestaan (maar ja... Toen we boekten wisten we nog niet dat er 3 honden zouden zijn....).

Aanvankelijk een beetje onwennig zo alleen achterin de auto en met piepen maakte ze duidelijk toch niet helemaal relaxed te zijn, maar ze herstelde zich snel.
Simba en Balou reageerden/ reageren op hun eigen manier op de nieuwkomer. Simba bekijkt het allemaal van een afstandje en is heel rustig.... Balou is helemaal van slag en druk: vanaf het eerste moment probeert hij haar al te berijden. Choco is daar niet van gediend en tracht hem van zich af te houden dmv een duidelijke snauw... Maar Balou heeft zoals zo vaak een bord voor zijn kop en gunt haar weinig rust. Al snel heeft Choco door dat wanneer zij zich plat op haar buik laat vallen Balou  niet veel kan beginnen. Verder gaat ze dankbaar de reisbench in waar ze even helemaal rustig kan liggen.
Juli 2007
1e week

Januari 2010

Calendar
September 2002
M
T
W
T
F
S
S
1
2
3
4
5
cocoa
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Calendar
June 2007
M
T
W
T
F
S
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
choco
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Choco’s achtergrond
Wat erg leuk is, is dat Pip een blog bijhoudt met foto’s en verhalen van de JoeBatters: hier komen ook verhalen aan bod van enkele nakomelingen van Choco en verhalen waarin Choco zelf voorkomt. Voor ons erg leuk om te lezen hoe ze was voordat ze bij ons kwam. Eén van haar bijnamen was “Coco-nuts”: daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen.

Zoals gezegd hebben wij Choco in huis genomen toen Jaap zijn kennel vaarwel zei. Korte tijd daarna hebben Pip en Joris het oude JoeBatt’s Arm overgenomen en daar weer een prachtige kennel van gemaakt en inmiddels hebben zij een eigen kennelnaam:
Wishstone.