counter for tumblr
Vervolg therapie phenobarbital
25 februari 2005
Hoewel Balou nog steeds flink kan schrikken.... had hij sinds de start met Phenobarbital geen aanval meer gehad. Helaas vandaag wel: was wel een "milde" aanval met weinig verkramping.

April 2005
Inmiddels 2x een milde aanval gehad, wat nog steeds hoop geeft want we zijn inmiddels ruim 2 maanden verder sinds de start met medicatie.

Juni 2005
Het lijkt er op of we weer terug bij het begin zijn. Balou heeft weer met kortere tussenpozen (2 weken) aanvallen die ook weer gelijk zijn aan die we kennen. Tevens valt ons op dat de buikhuid weer donkerder van kleur wordt dus vermoeden we dat de schildklier ook weer parten speelt... blijft de gedachte dat er een relatie kan zijn tussen lage schildklier en toename aanvallen...? De phenobarbital kan de werking van levothyroxine verminderen. Is dus de vraag wat is wijsheid t.a.v. de medicatie. De dierenarts verwijst terug naar dr. Overduin, waar we inmiddels weer contact mee hebben gelegd en wachten op het vervolg.

Maart 2007
Laatste nieuws verslindt hij
Carrie Slee vond ie niets aan
Agenda heeft hij ook niet nodig
Juli 2005
Levothyroxine opgehoogd naar 2x 0,3mg vanwege weer donker geworden huid (buik en oksels) en een hevige hotspot. Binnen enkele weken hotspot goed genezen en buik weer mooi roze gekleurd. Medicatie afspraken gaan nu ook in overleg met onze dierenarts en dr Overduin.
Januari 2005
Phenobarbital
Lisette Overduin heeft het filmpje gezien van Balou waarop hij een aanval heeft. Durft ook niet met zekerheid te zeggen of er echt sprake is van epilepsie, maar de aanvallen lijken er wel op.  Ook ziet ze wel overeenkomst met "Spikes-disease". Blijft moeilijk. Haar voorstel is om gedurende 2 a 3 maanden tóch anti-epileptica te geven (Phenobarbital) en dan opnieuw te beoordelen. Uiteraard blijven we alert op eventuele vervelende bijwerkingen zoals "gedragsverandering/ mogelijke agressie". Mocht dit optreden, dan stoppen we direct.
Omdat de aanvallen nu 1x per week optreden in plaats van gemiddeld 1x per maand zijn we nu gestart met phenobarbital 2x daags 37,5 mg.
2006
Balou doet geen vlieg (vlinder) kwaad