counter for tumblr
Het filmpje speelt zich af in de toekomst. De techniek is zover gevorderd dat je via de pc bijvoorbeeld een eigen ontwerp van een vaas maakt. Dit ontwerp stuur je via het www naar Shanghai waar de vaas geproduceerd wordt en vervolgens thuis wordt bezorgd.... Balou helpt in dit filmpje mee met het ontwerp.
Als de vaas 3-dimensionaal getoond wordt, hapt hij een paar stukken uit de vaas... Het resultaat wordt later aan huis bezorgd.
Om Balou uit de vaas te laten happen, moest ik een snoepje voor zijn neus houden waar hij dan aan moest snuffelen/ happen. In het filmpje ben ik er uit geknipt en is er een vaas voor in de plaats hekomen.
Bekijk het filmpje
Voor het 2e filmpje hoefde Balou niet veel te doen: hij moest even stilzitten voor de “blue-screen” (in dit geval dan het groene doek). Zo kon Balou computertechnisch in een auto geplakt worden. In het filmpje wordt van een kleine auto een grote auto gemaakt, groot genoeg voor 2 x Balou!
Een vriend van ons had in 2004 een eigen multimediabedrijfje en zocht voor een opdracht een hond. Toen hij vroeg of  Balou geschikt zou zijn, zeiden we direct ja!

Voor het promotiefilmpje moest Balou een bal op een bureau neerleggen. Daarnaast moest hij zielig kijken, omdat de bal ook een vaas aan diggelen bracht. Tenslotte nog even voor het "groene doek " zitten, zodat hij computertechnisch op de achterbank van een auto geplaatst kon worden. 2 weken oefenen gaf het gewenste resultaat. Tenminste: thuis ging het perfect. Stapvoets de oefening opgebouwd. Eerst de bal op een placemat neerleggen (op de grond), vervolgens stapje hoger op een traptrede, toen dat ging: placemat naar een stoel verplaatst en uiteindelijk op tafel. In de eindfase werd de placemat weggelaten en kon Balou de bal op tafel leggen....Maar ja: in een "studio" met grote lampen, een groen doek en vreemde mensen om hem heen was toch iets moeilijker. Gelukkig had hij "tussen de scènes door" veel tijd om te rusten en de oefening in gedachten nog eens door te nemen.
Balou in de Hoofdrol
Balou snuffelt aan het voertje
Simba