counter for tumblr
2012

April 2011

Balou heeft een wisselende periode achter de rug. Zijn onrustige gedrag speelde weer op, aanvallen namen weer toe. Daarnaast vertoont hij veel rijgedrag maar Simba, wat echt ontstaan is sinds Simba’s castratie.


Schildklierfunctie is nog aan de hoge kant (!) dus kan een rol spelen in zijn onrust. Ook zijn hormonen... Na uitgebreid overleg met elkaar en de D.A hebben we recent besloten om Balou toch ook te castreren....


En zo mocht hij afgelopen vrijdag onder het mes. Castratie is prima verlopen en Balou was de avond van de ingreep alweer lekker fit. Nu afwachten hoe het de komende tijd zal gaan...... Zal hij Simba met rust gaan leten?


Bij Simba heeft de castratie heel goed uitgepakt, Sim heef tmeer rust,  is nog aanhankelijker geworden en verder geheel zichzelf gebleven.... Mede daardoor durfden we het met Balou ook aan.

Maart 2011

Juni 2011

Dat we daar nou zo lang over getwijfeld hebben: de castratie van Balou heeft zó goed uitgepakt. Blijkbaar heeft hij toch ook veel last van zijn hormonen gehad: Balou heeft al weken geen dwingende “loopsessies”. Iedere avond begon hij zo rond 19.30 uur te lopen in huis (ten teken dat hij uit wilde/ uit moest). Na de wandeling was dit gedrag over. Ook ‘s middags vertoonde hij vaak dit gedrag en in zijn “slechte periodes” ging dit ook gepaard met hijgen.


Ongeveer een week na zijn castratie zien we dat gedrag niet meer....inmiddels zijn we weken verder en durven we te stellen dat dit wle verband moet houden met zijn castratie. Heel fijn om dit mee te maken. Ook bij Simba heeft de castratie goed uitgepakt......als we ooit weer aan een reu beginnen, die niet voor nageslacht hoeft te zorgen; dan zullen we waarschijnlijk sneller tot castratie overgaan.

2011

Juli 2011

Laatste T4 wederom veel te hoog: 74. Dus weer een stap omlaag met de Thyrax, nu 2x dgs 4 tabletten.......