counter for tumblr

Maart 2010

Het gaat goed met Balou. Ongeveer eens per maand heeft hij een kleine aanval, daar valt goed mee te leven. Zijn poot is niet  100% goed genezen: na een wandeling loopt hij mank of  soms al tijdens de wandeling, maar hij toont verder geen pijn te hebben en herstelt zich altijd weer goed. Tuurlijk, hij is vaak stram bij het opstaan en we kunnen geen lange wandelingen met hem maken... Maar hij  doet verder overal aan mee, is relaxed en toont altijd blij. Dus ja: wetende hoe het ooit met hem was, durven we gewoon te stellen dat het goed met hem gaat!

2011

Juni 2010

Sinds enkele weken is Balou weer toenemend onrustig en heeft hij ook een periode van meerdere aanvallen binnen korte tijd. Overleg met de DA en bloedwaarde bepaald, erg laag in de T4: Thyrax opgehoogd naar 2x dgs 8 tabletten. Inmiddels heeft de DA ook contact gehad met een reguliere internist. Vermoeden is dat Balou de thyroxine niet goed opneemt en grotendeels via darmen uitscheidt. Bij mensen is bekend dat Thyrax beste op nuchter maag kan worden ingenomen, maar dit doen we al. Plan is nu om op een ander merk van het medicament over te stappen. Meningen zijn hieromtrent verdeeld wat betreft het effect daarvan, maar we willen het zeker wel proberen.


We zijn deze zomer in Frankrijk op vakantie geweest (zuid-Vogezen), waar het voor Balou flink klauteren was.... Dit ging heel erg goed! Hij liep (op z’n gemak) overal mee naartoe en is geen enkele dag stram of mank geweest!

Juni 2010,

Blije Balou in de Vogezen

Gerardmer 2010, Vogezen

Augustus 2010

Wauw!! NA 2 weken thyrax (Thyroxal) gebruik van een andere fabrikant hebben we de T4 weer laten bepalen.... Bijna niet te geloven: een waarde van 43 ! Dit hebben we nog nooit gemeten bij hem! (therapeutische grenswaarden  tussen 19-54).

Nu heel spannend hoe Balou het gaat doen met deze waarden.... Zou de aanvallen minder kunnen worden??

Hij zit in ieder geval weer goed in zijn vel, speelt en daagt uit, is alert ..... Heel erg fijn!

Oktober 2010

Opnieuw controle schildklierwaarden: 64! Boven de grens dus... Niet te geloven. Hadden zelf ook al gemerkt dat hij wat hyperactief geworden was: heel veel uitdagen naar Sim toe (met beide poten hem aanstoten als een boxer), dolle rondjes door de tuin rennend. We gaan eindelijk voor het eerst in 6 jaar een stapje terug in medicatie: 6 tabletten ipv 8 per keer. En dan over een maand weer controle.

Zijn aanvallen blijven gelijk, ongeveer 1x per maand.