counter for tumblr
April 2009
We zijn inmiddels bijna 2 weken na de operatie en het gaat hartstikke goed met Balou.
Aan het eind van de eerste week zette hij zijn poot al voorzichtig neer en inmiddels moeten we goed opletten dat hij niet te wild is of teveel doet: hij wil meedoen met het spel in huis of tuin met Simba en Choco... Helaas voor hem stoppen we dat meteen. Hij mag ook de eerste 2 maanden nog niet los van de riem lopen en niet vrij-uit spelen.

De wond ziet er heel mooi uit. Aanvankelijk was de knie wat warm en dik, maar rust en regelmatig coldpacks (wat Balou heerlijk vond) hebben goed geholpen. Volgende week zal de 1e controle na de operatie zijn bij dr Crama.
bloeduitslagen
Dan de bloeduitslagen. Via dr Crama is er aanvullend bloedonderzoek gedaan wat nu eens écht meer duidelijkheid geeft!
Ten eerste waren zijn schildklierfuncties (vrij T4 van 7, ondergrens zou 19 mogen zijn) onder de normaalwaarde en is deze arts de eerste die beaamt dat de waarde een heel eind boven de ondergrens moet zijn met het oog op de epilepsie. In overleg met onze eigen dierenarts is de levothyroxine nu verhoogd naar 2x daags 5 tabletten (0,2 mg per tablet).

Ten tweede is er inderdaad sprake van een autoimmuun ziekte: zijn reumafactoren zijn positief. Dit verklaart de problemen van zijn gewrichten en volgens dr Crama zijn huidig knieband-probleem.

Ten derde zijn er antistoffen aangetoond tegen de Borrelia (ziekte van Lime): dit hoeft niet per sé een doorgemaakte Lime te zijn, maar er is in ieder geval sprake geweest van contact met een besmette teek. Voor de zekerheid zal Balou dan ook behandeld worden voor Lime (doxycicline kuur).
April 2009
Wat gaat het goed zeg! De controle bij de orthopeed 3 weken na de operatie bevestigde dit ook. Wond en knie goed genezen. Balou liep toen al alsof hij 2 maanden na de operatie zou zijn.... We kregen wel de waarschuwing daarbij wel extra alert te blijven en Balou nog steeds rustig aan te laten doen. Dat gaat prima! Zijn haren groeien weer mooi over zijn poot, zijn nu nog lieve donshaartjes. Een enkele keer hebben we bij een warme knie nog een cold-pack aangelegd, maar dat lijkt nu niet meer nodig.

En dan zijn voeding: de vriezer ligt inmiddels vol met 30 kg vlees.... Dat betekent dat er toch écht een andere vriezer moet komen, want nu is er geen plaats meer voor ons. Maar wat gaat het goed zeg: Balou is nog steeds aanvalsvrij en rustig.... veel minder dwangmatig lopen, hij kijkt helder uit zijn ogen en toont echt relaxed.
Augustus 2009
Het gaat nog steeds prima met Balou! Hij is vrolijk en doet met alles mee, daagt de anderen uit in spel, huppelt door het huis. Af en toe moet hij even pas op de plaats maken mbt zijn knie: dan zie je aan hem dat hij zijn poot niet volledig belast. Maar de controles waren goed en in september volgt in principe de laatste check. De aanvallen zijn niet geheel weggebleven. Gemiddeld 1x per maand volgt er toch een kleine aanval.
Juni 2009

September 2009

I.M. Dr Crama

Die laatste controle bij dr Crama zal er nooit meer komen: geschokt hebben we vernomen dat dr Crama plots is overleden... Ongelooflijk. In korte tijd heeft hij veel voor ons betekend: de eerste arts die er van overtuigd was dat de klachten van  Balou allemaal verband hadden met elkaar. Het eerste consult duurde 3 uur (hij stond er om bekend dat zijn spreekuur altijd uitliep), ondertussen werd  zijn warme prak door de assistente op de behandeltafel gezet. Voor 10 uur ‘s ochtends mocht je hem niet bellen, maar daarentegen wél tot na middennacht. Voor Balou was hij ontzettend lief, bekende uitspraken “Hé, je kop staat scheef” of tegen ons: “ik denk hardop, julllie moeten alles onthouden wat ik zeg want dat kan ik zelf niet”.

Met ons ging hij op zoek naar de oorzaaken  en zijn we wijzer geworden EN is Balou écht een relaxte hond geworden. We kunnen dan ook alleen maar dankbaar zijn dat hij op ons pad is gekomen en het als groot verlies zien dat hij er niet meer is: maar wat heeft hij veel gedaan voor héél veel dieren! Een bijzonder arts en mens....

Balou rustig, gelukkig en geliefd binnen zijn roedel....
2010