counter for tumblr
Januari 2009
Omdat de aanvallen niet minder werden en Balou volgens ons niet “zichzelf” was: veel onrustiger dan normaal, is zijn thyrax verhoogd en is 3 weken daarna weer de kaliumbromide (epikal) opgehoogd.

2 weken daarna ging het weer mis wat betreft de bijwerkingen  van de epikal: Balou is wederom veel instabieler met lopen, valt weer om bij een onregelmatige ondergrond.

Februari 2009
Het blijft zo dat we Balou slecht vinden lopen met name linker achterpoot. Bezoek aan de DA wijst uit dat de linker bilspier ook veel kleiner is dan rechts: Balou heeft duidelijk al lange tijd zijn linker spieren minder gebruikt zodat deze in massa geslonken zijn. Lichamelijk onderzoek lijkt geen heup- en of knieklachten uit te wijzen, dus een controle foto van de rug dan maar, omdat Balou daar wel wat pijn lijkt aan te geven. Ook dat wijst niet echt veel uit: hooguit niet zo’n mooie aansluiting van het staartbeen. We worden doorverwezen naar de fysiotherapie, waar Balou met enige tegenzin 2 behandelingen krijgt die wel iets verbetering lijken te geven, maar zeker niet klachtenvrij wordt.

Dieptepunt mbt klachten Balou. We beginnen een beetje radeloos te raken. Balou loop slecht en lijkt wel stoned. Zakt tijdens het plassen in elkaar en kan zijn poot nauwelijks omhoog doen zoals een reu dat graag doet. Hij kwijlt ook. En dan is er plots ook urineverlies tijdens slaap. We lezen nog eens de bijwerkingen van de epikal en vrezen dat Balou daar erg veel last van heeft: we stoppen de epikal.  Er volgen een aantal dagen en nachten van : ‘s nachts Balou uitlaten, de manden soppen en vooral van veel zorgen om Balou. Urineonderzoek wijst uit dat er sprake is van een fikse urineweginfectie. Nu volgt een antibioticakuur. Gelukkig knapt hij snel op en is hij na 2 dagen ook weer helemaal droog: precies op tijd voor de vakantie.

Omdat  Balou ook met de epikal niet een sterke vermindering van aanvallen heeft (van dagelijks wel naar aantal keer per week) en omdat we tot 2x toe na start c.q verhogen van die medicatie een hele andere (wankele) Balou zagen, zijn we huiverig voor de epikal geworden. Maar wat dan?? We hebben in de loop der tijd veel gelezen mbt voeding en epilepsie (hebben aantal jaar gelden ook eens glutenvrij Canidae gegeven) willen we nu vers vlees gaan proberen. Dwz: diepvries KVV (kompleet vers vlees voeding) van Carnibest. Ook alle extraatjes slaan we in van Carnibest, omdat dat 100% natuurlijk en volledig vrij van toevoegingen is.
Maart 2009
Gelukkig heeft het vakantiehuisje waar we zijn een grote vriezer, want we nemen voor de hele week diepvriesvlees voor Balou mee. Hij vindt het heerlijk! En de week in het Drents-friese Wold is voor ons allen echt vakantie. Balou kan op zijn gemakkie door de grote omheinde “bostuin” struinen, terwijl de andere 2 langs hem heen stuiven. Balou gaat zelfs mee zwemmen in het Aekingermeer, al betekent dat wel dat hij de dag erna zijn linker poot helemaal van de grond houdt en nog moeilijker loopt...hij heeft in ieder geval eindelijk weer lekker gek gedaan en genoten! En ..... Hij is de hele week al aanvalsvrij! (toeval? Vlees? Andere omgeving?.... De tijd zal het leren, wij genieten gewoon van deze momenten.
Maart 2009, Aekingermeer
Gescheurde knieband
Na de vakantie zijn we direct weer naar de dierenarts gegaan. Omdat Balou echt mank loopt vermoedde de dierenarts dat er toch iets anders aan de hand was dan uitstraling vanuit een pijnlijke rug: doorverwezen naar de arts dr Crama , orthopeed in Rotterdam- Ommoord. Daar bleek dat er sprake is van een gescheurde knieband en zal Balou maandag 23 maart geopereerd gaan worden. Kijk op de volgende pagina voor foto’s.

Deze arts heeft Balou uitvoerig onderzocht en zijn hele geschiedenis in kaart gebracht. Hij is er van overtuigd (!) dat alle klachten samen moeten hangen. Mogelijk speelt de schildklier ook een rol bij zijn gewrichtsprobleem. Hij houdt sterk rekening met een autoimmuun ziekte  en heeft aanvullend bloedonderzoek gedaan. Zouden we dan nu eindelijk eens dichter bij het probleem komen???

We maken  ons nu in ieder geval eerst op voor de operatie en zijn herstel.
NB: Balou is nu bijna een maand aanvalsvrij!
Knie_operatie