counter for tumblr

November 2013

Balou maakt het goed. 2012 stond wel in het teken van zijn lever, maar inmiddels denken we dat dat echt stabiel is. We laten dan ook geen lab-waardes meer bepalen en gaan af op wat we zien. En dat is een vrolijke , alerte Balou. Zijn dieet bestaat nog steeds uit kip, kalkoen, konijn. Aangevuld met kwark, rocotta, geitenyoghurt.


Zijn thyraxtabletten staan al maanden vast op 2x dgs 2,5 tablet en hij krijgt er standaard 2x daags een capsule mariadistel bij.


Balou heeft nooit super soepel gelopen, maar halverwege 2013 ging hij duidelijk slechter lopen. Met name vanuit zijn rechter schouder, zo leek het. We weten dat hij arthrose in zijn voorpoten heeft, is ook duidelijk aan de buitenkant zichtbaar. Daarnaast begon hij veelvuldig op zijn rechter poot te likken en te bijten. Soms ontstond er ook een wondje tussen zijn tenen. Toch maar weer even laten onderzoeken: fotos van zijn poten lieten ernstige arthrose zien, waarbij zijn rechter poot het meest aangedaan is. Daarnaast bleek hij een soort eeltplek ontwikkeld te hebben onder de voetzool rechter poot. Dierenarts legde uit dat het lastig te beoordelen is waar het slechte lopen door veroorzaakt wordt: Arthrose? Of is de eeltknobbel zo pijnlijk dat dat juist lopen bemoeilijkt? Is de eeltplek ontstaan door andere loopwijze vanwege de arthrose?


Maakt allemaal niet uit. Balou moet geen pijn hebben en we hebben hem graag zoveel mogelijk mee op pad,. Al heel lang zijn dat voor hem korte wandelingetjes.

Wat we gedaan hebben blijkt nu enkele maanden later succesvol:

Aanvankelijk gaven we pijnstilling dagelijks, zijn we gestart met glucosamine. De eeltplek vijlden we aanvankelijk maar kregen we niet weg: wat succesvol bleek was smeren met berkenteer zalf (ruikt enorm sterk). Zijn voet beschermen we op echte wandelingen met een echte hondenschoen (super: goede pasvorm en een echte zool. Type Skyliner van Ruffwaer.


En voor langere wandelingen hebben we een fietskar gekocht die we ook als loopkar kunnen gebruiken (Doggyride). Wat gaaf. Balou vindt het prima en zichtbaar fijn. Steekt zijn neus door het dak, geniet van alles. Kan stukken lopen, dan weer in de kar etc. Zo is hij recent voor het eerst 12km mee op wandeling geweest. Voelt zo fijn dat Balou zelfs weer op lange stukken mee kan :).

2015

Wat ook een groot succes is, is het hondenzwemvest.

Natuurlijk kan Balou zwemmen en heel af en toe waagt hij het er ook op , met name in Groningen in het Annerveensche Kanaal. Maar het blijft altijd voorzichtig en korte rondjes. Niet geschoten is altijd mis, dus we dachten: zou het met een zwemvest beter gaan?

Onze theorie is dat Balou op de één of andere manier zich niet veilig voelt, misschien heeft dat te maken met zijn aanvallen. Op zich  zijn we daar dan ook wel weer blij mee.....want je moet er niet aan denken dat hij wel ver zwemt en in het water een aanval  krijgt!


Dus: een zwemvest gekocht. Nou....dat hadden we eerder moeten doen! Balou accepteert het  vest  alsof  hij het al jaren draagt. En  eenmaal te water zag je aan hem: dit voelt goed! En zwemmen dat hij deed! Dummie apporteren....kom maar op. Genieten dus, voor ons en Balou.